reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brabanské cukroví

Sváteční recept na jemné ořechové cukroví slepované džemem nebo krémem a ozdobené čokoládovou polevou a mandlí nebo vlašským ořechem.


  • 2,6

    2,6 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru moučka, mleté skořice, mletých vlašských ořechů a tuku na pečení vypracujeme těsto.

Těsto vyválíme na placku a vykrajujeme různé tvary, nejlépe kolečka. Při vykrajování použijeme co nejméně mouky, nejlépe vyválíme těsto přes mikroténový sáček, aby se těsto nelepilo.

Vykrájené tvary poklademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.

Následně kolečka slepíme džemem či krémem, polijeme čokoládovou polevou a navrch položíme mandli nebo kousek vlašského ořechu.

Brabanské cukroví podáváme jako výbornou sváteční sladkost.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Brabanské cukroví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.