reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Božský strouhaný koláč

Stejné těsto na tento koláč už tu jednou je, ale tento má jinou náplň a je to velice příjemná a chutná obměna. Chutná mi ještě více než s tvarohem. Vyzkoušejte, stojí to za to!


  • 4,6

    35×

    4,6 35

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Těsto připravíme smícháním všech ingrediencí a dobře propracujeme. Dodržujeme přitom běžný postup. Potom vložíme aspoň na půl hodiny do lednice nebo do mrazáku.

Mezitím si připravíme jablka na náplň. Oloupeme je, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na osminky a potom na tenké plátečky. Použijeme tolik jablek, aby na plechu, na kterérm budeme koláč péct, vytvořily asi tak 1 - 2 cm vrstvu.

Polovinu zchlazeného těsta nastrouháme na hlubší středně velký plech a poklademe připravenými jablky. Na jablka navrstvíme opraný rybíz, zhruba ve stejné výšce jako jablka. Navrch nastrouháme zbylé těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.

Božský strouhaný koláč pečeme při 180 °C a asi 40 minut. Ale to je potřeba si pohlídat podle vlastní trouby. Upečený koláč ještě zatepla polijeme polevou.

Polevu si připravíme následovně: Ve vodní lázni rozpustíme tuk s cukrem, vlijeme vodu smíchanou se solamylem a kakaem. Vše mícháme, až se spojí a zhoustne. Můžeme použít i jinak připravenou čokoládovou polevu, jak jsme zvyklí. Jen by měla být dost sladká, protože těsto i náplň je bez cukru. A to je právě na koláči to nejlepší, ta sladká chuť čokolády ve spojení s kyselým rybízem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Božský strouhaný koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.