30 g | strouhaná čokoláda | |
2 kelímky | smetana ke šlehání (33%) | |
těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
1 lžíce | kakao | |
100 g | cukr moučka | |
70 g | hrubá mouka | |
na špičku nože prášek do pečiva | ||
krém | ||
100 g | máslo | |
3 dkg | máslo | |
1 lžíce | kakao | |
250 ml | mléko | |
100 g | cukr moučka | |
3 dkg | hladká mouka |
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Z 3 dkg másla a stejného množství mouky připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na plotýnku a uvaříme hladkou kaši. Necháme zchladnout a mezi tím vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je kaše studená, všleháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému. Šlehačky vyšleháme do tuha. Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj rozetřeme ušlehané šlehačky a zasypeme strouhanou čokoládou. Dáme nejlépe na noc do ledničky rozležet, pokud ovšem dokážeme odolat pohádkové vůni.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Sladký tip na víkend: Upečte si Míša řezy bez lepku a vajec krok za krokem
Celiakie a jiné potravinové alergie jsou v současnosti velmi časté. Proto si dnes připravíme krok za krokem recept na oblíbené Míša řezy právě pro alergiky. Avšak chutnají stejně dobře jako ty "nedietní".
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena