reklama
hledat uživatel
       

Bosenský hrnec

Výborný eintopf z masa a zelí. Na recept je ideální jehněčí, dá se ale použít i maso vepřové.


  • 0

    0 0

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájíme na asi 2 - 3 cm velké kousky a osolíme. Středně velké brambory přepůlíme, očištěné zelí nakrájíme na deset částí, mrkev a papriku na asi 2 cm velké špalíčky, oloupanou cibuli na čtvrtiny. Česnek oloupeme a utřeme.

Do vyššího hrnce pak vrstvíme - sádlo nebo olej, cibule a česnek, mrkev a fazolky a hrášek. Další vrstvu tvoří zelí, na něj pak přijde maso, na maso papriky a rajčata. Poslední vrstvu tvoří brambory. Průběžně vrstvy solíme nebo jinak kořeníme. Přilijeme vodu nebo vývar tak, aby sahala po maso, ne už do něj.

Bosenský hrnec postavíme na mírný oheň, přiklopíme pokličkou a dusíme. Délka dušení záleží na druhu použitého masa, většinou cca 3 hodiny. Eintopf rozhodně nemícháme. Čtvrt hodiny před koncem dušení si na pánvi uděláme jíšku, kterou poprášíme paprikou a přidáme protlak. Vše přidáme do bosenského hrnce, zlehka promícháme a už jen krátce povaříme.

Bosenský hrnec je velmi sytým pokrmem, který podáváme samotný, případně s chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bosenský hrnec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.