reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bosenské karbanátky

Velmi chutné karbanátky z mletého masa a rýže původem z Bosny a Hercegoviny.


  • 3,0

    855×

    3 855
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Propláchneme rýži, vysypeme ji ze sáčků a zalijeme stejným množstvím masového vývaru. Vaříme tak dlouho dokud se vývar do rýže nevsákne.


Maso (mleté jehněčí, nebo telecí) nakrájíme na malé kousky a společně s cibulí semeleme tak, aby se směs spojila. Směs pak osolíme a opepříme. Uvaříme mrkev a nasekáme ji na kousky. Pak přidáme ji k masu společně s rýží uvařenou ve vývaru. Vše řádně promícháme. Měla by nám vzniknout tuhá hmota.


Z těsta pak tvoříme kuličky, které vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném tuku.


Podáváme s bramborami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bosenské karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.