reklama
hledat uživatel
       

Bosenské čufty

Masové kuličky v zeleninové omáčce. Tradiční bosenský recept na vydatný hlavní chod.


  • 3,8

    236×

    3,8 236
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti

směs



Postup přípravy

Den předem pomeleme telecí a jehněčí (nebo hovězí) maso. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Petrželku nasekáme nadrobno.

Do mletého masa přidáme nasekanou cibuli, vejce, půl lžičky čubrici, špetku mleté skořice a římského kmínu, lžíci strouhanky, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Masovou směs prohněteme a přikrytou necháme přes noc v chladničce odležet.

Druhý den si připravíme omáčku, na kterou spaříme a oloupeme rajčata, mrkev oškrábeme, cibule a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu potom rozmixujeme. Na olivovém oleji osmahneme rajčatový protlak, abychom ho zbavili kyselosti. Přidáme mix zeleniny, bobkové listy, lžičku cukru, sůl, čerstvě mletý pepř a dusíme.

Z mletého masa vytvarujeme malé kuličky velikosti pingpongového míčku, obalíme je v hladké mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Smažené kuličky vložíme do vroucí omáčky a chvíli podusíme, aby omáčka zhoustla.

Bosenské čufty podáváme s chlebem nebo vařenou rýží či těstovinami. V Bosně podávají čufty s bílým chlebem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bosenské čufty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.