reklama
hledat uživatel
       

Bosenská sarma

Recept na tradiční jugoslávské jídlo. Místo kapustových listů můžeme použít listy zelné nebo vinné.


  • 5,0

    5 2
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Listy kapusty spaříme v osolené vroucí vodě, poté je ihned vložíme do ledové vody a necháme odkapat.

V míse smícháme mleté maso, oloupanou cibuli nakrájenou na jemno, sůl, kořenící směs a neuvařenou rýži a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme trochu perlivé vody. Můžeme přidat pár kapek oleje, ale jen pokud je maso libové.

Masovo-rýžovou směs plníme do kapustových listů a uzavíráme do menších válečků. Klademe je do pekáče a před pečením podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme na 100 °C nebo vaříme na mírném ohni hodinu. Jako variaci můžeme do pekáčku přidat pocukrovaný rajský protlak.

Bosenská sarma nejlépe chutná s bramborovou kaší nebo pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bosenská sarma

    Celkový počet komentářů: 1

    • jura-p
      jura-p

      chybí rozpis kořenící směsi

      Kořenící směs je důležitá a její rozpis chybí.

      07.09.2018 18:35:01

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bosenská sarma

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.