reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Borůvkový švédský koláč

Vynikající buchta s dary lesa, které nejde odolat. Vyzkoušejte výborný recept!


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem.

Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat.

Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C.

Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný
moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Borůvkový švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • galinhart
      galinhart

      Boruvkovy Svedsky kolac

      Delala jsem to s jablecnou naplni.Kolac je opravdu moc dobrej akorad,ze bych rekla,ze tam muze bejt vice mouky snad.Sotva jsem to jen tak tak pokryla.Ale jak pisu,kolac je vynikajici a to maslo tomu doda perfektni chut.Kolac je moc krehky.

      23.04.2013 03:40:53

    • Eman
      Eman

      ne vsichi ziji v cesku.

      vime co je hrnek 250 ml, ale jak je velky kelimek smetany to uz je horsi a kelimek tvarohu to je taky chalenge. Vanilkovy cukr to je OK je to stejne, je tady ze slovenska a nemecka.

      22.04.2013 06:40:50

      • Ježíšek
        Ježíšek

        U smetany a tvarohu záleží na výrobci, většinou je to 200 - 250 ml. Dávám různé, podle toho, co zrovna je doma. Pokud je balení trochu větší, je buchta vláčnější. A když dělám tvaroh z domácího mléka, přidávám stejně odhadem a koláč se vždy povede.
        A co týká vanilkového cukru - tak na tom snad tolik nezáleží, já dám někdy klidně tři.

        22.04.2013 20:17:12


    • schránka
      schránka

      Taky dělám švédský koláč. Moc nám chutná, ale s borůvkami? To mě nenapadlo, co nejdříve vyzkouším, zatím tedy jen s mraženými.

      20.04.2013 20:38:14


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Borůvkový švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.