reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Borůvkový švédský koláč

Vynikající buchta s dary lesa, které nejde odolat. Vyzkoušejte výborný recept!


  • 4,6

    20×

    4,6 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 707 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem.

Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat.

Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C.

Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný
moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Borůvkový švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 4
    • galinhart
      galinhart

      Boruvkovy Svedsky kolac

      Delala jsem to s jablecnou naplni.Kolac je opravdu moc dobrej akorad,ze bych rekla,ze tam muze bejt vice mouky snad.Sotva jsem to jen tak tak pokryla.Ale jak pisu,kolac je vynikajici a to maslo tomu doda perfektni chut.Kolac je moc krehky.

      23.04.2013 03:40:53

    • Eman
      Eman

      ne vsichi ziji v cesku.

      vime co je hrnek 250 ml, ale jak je velky kelimek smetany to uz je horsi a kelimek tvarohu to je taky chalenge. Vanilkovy cukr to je OK je to stejne, je tady ze slovenska a nemecka.

      22.04.2013 06:40:50

      • Ježíšek
        Ježíšek

        U smetany a tvarohu záleží na výrobci, většinou je to 200 - 250 ml. Dávám různé, podle toho, co zrovna je doma. Pokud je balení trochu větší, je buchta vláčnější. A když dělám tvaroh z domácího mléka, přidávám stejně odhadem a koláč se vždy povede.
        A co týká vanilkového cukru - tak na tom snad tolik nezáleží, já dám někdy klidně tři.

        22.04.2013 20:17:12


    • schránka
      schránka

      Taky dělám švédský koláč. Moc nám chutná, ale s borůvkami? To mě nenapadlo, co nejdříve vyzkouším, zatím tedy jen s mraženými.

      20.04.2013 20:38:14


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Borůvkový švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.