reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Borůvkový koláč na velký plech

Perfektní rychlý koláč, který je téměř bez práce. Tento recept se hodí pro návštěvy - tzv. přepadovky.


  • 3,9

    3,8 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

těsto



Energetická hodnota

1287 kJ / 307,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220 °C. Do mísy dáme hladkou i hrubou mouku a smícháme je s práškem do pečiva. Přidáme cukr a promícháme. Dále přidáme mléko, olej a vejce. Já jsem si smíchala sypké ingredience zvlášť a tekuté taky zvlášť a potom jsem přilila tekuté k sypkým. Vše nakonec dobře promícháme.

Dělala jsem těsto z poloviční dávky, neměla jsem tolik borůvek. Bála jsem se, aby koláč nebyl suchý, tak jsem přidala o dvě lžíce oleje navíc.

Než dáme koláč do trouby, rozehřejeme si v hrnku máslo (asi 150 g), přidáme hrubou mouku, cukr krupici a uděláme si drobenku, kterou posypeme větší část koláče.

Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a nalijeme do něj těsto. Posypeme borůvkami a pečeme v troubě asi 40 minut. Když jsem pekla koláč z poloviční dávky, pekla jsem ho asi 30 minut, ale drobenka byla už dost tvrdá. Myslím, že by o pět minut méně neškodilo, proto koláč při pečení raději pravidelně kontrolujeme.

Borůvkový koláč na velký plech po vychladnutí nakrájíme a podáváme ho ke svačině či snídani, ale klidně i jako vynikající pohoštění pro návštěvu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Borůvkový koláč na velký plech

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Borůvkový koláč

      Tento recept by mě také moc nejel.Když borůvkový,tak borůvkový....slaboučké těsto a hodně borůvek a také bez drobení.Koláč musí být šťavnatý a po zakousnutí musíte ucítit "les".Posílám fotografii mojí mňamky a měl jsem na mále,s vyfocením,mizelo to mě pod rukama.Přeji dobrou chuť....///

      30.07.2015 11:01:17

    • Milada Zdarsky
      Milada Zdarsky

      Boruvkovy kolac na velky plech

      Tento recept není dobrý.
      Nepotřebné moc mouky 36 lžic mouky !!!
      Těsto je suché i když jsem dodala 2 vajíčka a 3 lžíce oleje i mléko.
      Těsto bylo strašně tuhé bez chuti.
      Možná dodat vanlku i citronovou kůru .
      Někdo to u mě v práci bude jist ale ja už více tento recept nepouziji.
      Před podáním na stůl jsem musela odkrojit ctrvrtku z těsta protože to není nic než upecene mouka.

      06.10.2013 20:27:40


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Borůvkový koláč na velký plech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.