reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Borůvkové tiramisu s mascarpone

Recept na pravé italské tiramisu, které doplníme borůvkami.


  • 3,7

    3,6 6
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy, přisypeme cukr a šleháme na maximální výkon minimálně 5 minut. Měla by nám vzniknout krásně našlehaná žloutková pěna.

Do žloutkové pěny po lžících přidáváme mascarpone (pokojové teploty) a vždy alespoň půl minuty šleháme, aby se žloutky s mascarpone dobře spojily. Takto všleháme celé mascarpone. Nakonec vmícháme pevný bílkový sníh. Vmícháváme jej lehce - bez použití mixéru.

Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s likérem.

Do kávy rychle namáčíme cukrářské piškoty a uložíme je v jedné vrstvě do sklenic. Pokud je dno užší, jednoduše piškoty před máčením nalámeme. Na chuti to neubere. Na piškoty naneseme vrstvu krému a zasypeme vrstvou borůvek. Poklademe druhou vrstvu piškotů namočených v kávě. Na vrch přijde vrstva mascarpone krému.

Krém uhladíme a sklenice s borůvkovým tiramisu uložíme do lednice minimálně na 2 hodiny. Vychlazené a dobře ztuhlé tiramisu hustě poprášíme kakaem a nakonec dozdobíme vrstvou borůvek a lístkem meduňky či máty.

Borůvkové tiramisu uchováváme v chladu a nejlépe ještě v den přípravy podáváme jako lahodný dezert.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Borůvkové tiramisu s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.