reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Borůvková povidla

Chutná borůvková povidla. Recept na 7 skleniček - 150 ml.


  • 4,4

    14×

    4,4 14

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Přebrané borůvky vysypeme do širokého hrnce a vaříme, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je necháme vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne.

Do rozvařených borůvek vysypeme cukr a vaříme je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkusíme nabrat povidla na lžičku - hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše.

Připravíme si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělíme do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme.

Borůvková povidla roztíráme na čerstvé pečivo nebo použijeme do různých sladkých pokrmů.

 JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Borůvková povidla

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.