reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu



Postup přípravy

Do velkého hrnce vložíme všechny druhy masa. Přidáme celou oloupanou cibuli, celou mrkev, kousek petržele a celeru. Z gázy vytvoříme kapsu, do které vložíme nové koření, celé koření a bobkový list. Kapsu zašijeme a vložíme do hrnce. Vaříme do změknutí masa (asi hodinu).

První by mělo být měkké uzené, potom vepřové a nakonec hovězí maso. Maso postupně vybereme z hrnce a nakrájíme na kostky velké asi 1 x 1 cm. Vyjmeme kapsu s kořením. Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené brambory a když jsou poloměkké, přidáme k nim nakrájené zelí. Když se zelí povaří, přidáme mraženou zeleninu a sterilizovanou červenou řepu. Necháme chvíli povařit a přidáme rajčatový protlak. Boršč okořeníme vegetou a podle chuti trochou cukru. Nakonec vsypeme nakrájené maso a necháme prohřát.

Boršč tetky Otýlie rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme polévkovou lžící kysané smetany. Boršč tetky Otýlie podáváme s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Boršč tetky Otýlie

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.