reklama
hledat uživatel
       

Boršč po česku

Vydatná polévka pochází původem z Ruska, avšak šikovné české ručičky si ji přemění k obrazu svému.


  • 3,6

    22×

    3,6 22
  • 1 hod

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme, brambory a cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou vodou a vaříme do poloměkka.

K masu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, brambory a cibuli, vaříme dále. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme tak dlouho, než je maso i zelenina měkká. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, masox, rajčatový protlak a bobkový list. Vaříme ještě pět minut. Boršč podle chuti osladíme či okyselíme, ochutíme solí a pepřem.

Před podáváním každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Boršč po česku

    Celkový počet komentářů: 1

    • 1kapr1
      1kapr1

      Něco toku chybí

      Ruský boršč neexistuje, chybí tomu petržel, zelí, řípa se uvaří samostatně nebo oerestuje aby nebyla polévka červená, chybí tomu párky, může být i hovězí ksost na vývar, rajčatový protklak nebo rajčata na co ? Zahustiot moukou, poku je tolik ingrediencí a nedíme velké množstí vody není třeba zahušťovat.

      14.08.2009 22:56:10

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Boršč po česku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.