reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Boršč na polský způsob

Jiná, ale vynikající verze známého ruského receptu. Ingredience jsou na 2 porce.


  • 4,7

    38×

    4,6 38
  • 1 hod

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a podusíme na rozehřátém tuku dosklovata.

Nemastné jehněčí maso umyjeme, osušíme utěrkou, pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Lišky (houby) očistíme, přimícháme k cibuli a masu a všechno důkladně opečeme. Přidáme kmín, bobkový list, zrnka jalovce a přilijeme zeleninový vývar. Základ vaříme asi 30 minut.

Mezitím očistíme zelí a nastrouháme ho na nudličky. Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Zelí a červenou řepu vložíme k ostatním přísadám a vaříme v přikrytém hrnci na mírném ohni 20 minut. Podle chuti nakonec boršč osolíme, případně opepříme.

Boršč na polský způsob rozdělíme na 2 talíře a doprostřed dáme kopeček kysané smetany.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Boršč na polský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.