reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Boršč á la Tatiana

Recept od mé švagrové pochází z Ukrajiny. Vegetariánská varianta používá zeleninový bujón, milovníci masa místo něj mohou použít libovolný druh masa.


  • 3,2

    175×

    3,1 175
  • 1 h 15 min

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si oloupeme brambory, mrkev a řepu. Brambory a zelí nakrájíme na smenší kousky a dáme vařit spolu se solí, bujónem, pepřem a bobkovým listem, popřípadě přidáme předvařené maso.

Mezitím si mrkev a řepu nastrouháme na hrubém struhadle a polovinu nastrouhané zeleniny přihodíme k vařícímu se boršči a dolejeme vodu, aby byla zelenina zcela ponořena. Druhou polovinu zeleniny budeme restovat.

Na pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm osmažíme cibulku a zaprášíme ji trochou papriky. Přidáme nastrouhanou mrkev s řepou a krátce restujeme. Poté do směsi zamícháme protlak, přikryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 10 minut.

Restovanou zeleninu přidáme do boršče, když už je téměř uvařený. Ke konci přípravy z polévky vyjmeme bobkové listy, zamícháme do ní nasekanou petrželku a ocet. Dochutíme vegetou. Pokud je potřeba, zahustíme polévku instantní jíškou nebo ji naopak rozředíme vodou.

Hotový boršč necháme asi 20 minut odstát a až poté podáváme. Na talíři jej navrch ozdobíme kopečkem smetany.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Boršč á la Tatiana

    Celkový počet komentářů: 3
    • sitnikova (tecka) anna
      sitnikova (tecka) anna

      borš po každi inak.

      borš varim od mala a žyknu vam kolik je spusobu vařeni borša asy tolik kolik je mest okresu nebo vesnic každyj vari inak a požat ten borš chutna ja napriklat varim borš v lete s čerstviho zeli a v žime s kisaneho červeniho zeli a naloženij červenij řepy skuste moc dobri.

      10.02.2015 09:29:39

      • Alex
        Alex

        Re: borš po každi inak.

        Ano, mate pravdu...

        30.11.2017 21:23:02

      • Veronika
        Veronika

        Re: borš po každi inak.

        Zaujala ma vegetariánska varianta bez sóje. Mala som doma kvasenú kapustu (kysané zelí), obyčajné, ale pravé - z trhu, vraj stupavská, originál z Miletičovej, neprisladzovaná.
        Tak som urobila pokusné množstvo a s výsledkom som veľmi spokojná. Odporúčam zeleninový bujón od Knorr. (Bol to taký lajdácky pokus, mrkvu a cviklu som uvarila vcelku a až potom, pekne mäkké, som pohodlne nakrájala. Napriek tomu chutí výborne.)

        28.11.2018 12:43:31



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Boršč á la Tatiana

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.