reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Boloňské špagety

Tradiční italský recept na boloňské špagety je trošku časově náročný, ale zkuste si ho!!


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do horké vody. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky spolu se slaninou. Tu necháme vyškvařit na oleji, přidáme cibuli, zeleninu a opékáme, až zelenina změkne. Z hub vymačkáme vodu a posekáme je, přidáme oregano a mleté maso k zelenině a propékáme, až se maso drolí, přimícháme protlak a vlijeme vývar a víno. Ochutíme a dusíme asi hodinu, přidáme sýr. Omáčku promícháme s uvařenými špagetami a posypeme parmazánem.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Boloňské špagety

Celkový počet komentářů: 24
  • Štěpán
    Štěpán

    Jídlo halušky jsou výborné pro 10 lidí.

    17.06.2017 19:37:16

  • Štěpán
    Štěpán

    boloňské špagety

    Boloňské špagety jsou výborné než v ZŠ palachové 337 jsou dobré.

    17.06.2017 19:26:38

  • marian
    marian

    Boloňské špagety

    Neříkám že nemůže být jídlo dobré. Jsem kuchař,ale složení masa,některé ingredience jako např. houby jsou navíc a chybí bazalka ..... bohužel jsou to špagety s "nějakou omáčkou" ale ne boloňské. Když mám diesela,také do něj nenatankuji benzín a čekat co to udělá ....

    26.02.2011 15:27:41

    • lucka
      lucka

      Re: Boloňské špagety

      a jak se teda dělají pravý boloňský špagety? to tady nejde najít nikde.......přibližně vím, ale?

      02.06.2011 08:58:52

    • Furtwangler
      Furtwangler

      Re: Boloňské špagety

      Po pravde, neviem, ci moze vobec existovat nejaky pravy recept na bolonske spagety. Pokial viem, nie je to vynalez jedneho sefkuchara ako napr. Ceasar's salad, ktory vynasiel Cesare Cardini niekedy v 20. rokoch v Tijuane a originalny recept pozname (cele vnutorne listy rimskeho salatu s croutonmi a dresingom z olivoveho oleja, worcestershire sauce, zltku z vajca uvareneho na velmi makko a inych prisad, bez ancoviciek).

      Toto je skor nieco ako salade nicoise, ktory sa tiez vsade przni. Akurat je rozdiel v tom, ze spaghetti alla bolognese v Boloni nepoznaju (teda uz poznaju, ale...). Toto jedlo skor vzniklo ako v tej detskej hre telefon. Prave ragu alla bolognese je jednoduche - maslo, cibula, mrkva, zeler, maso (hovadzie, bravcove, telacie, niekto dava aj pecen - jatra), mlieko (alebo smotana ci dokonca oboje), biele vino, paradajky v nejakej forme. Toto treba pomaly varit odokryte, obcas podlievat vodou, takych 5 hodin (sic!). Tradicne sa to podava s domacimi vajecnymi dlhymi rezancami (tzv. tagliatelle, z cesta vyvalkaneho uplne natenko), so spagetami (to sa proste nehodi). Pripadne aj lasagne sa tym prekladaju alebo aj niekolko dalsich pouziti existuje. Bolonske ragu sa od inych lisi prave tym mliekom/smotanou. Ziadne bylinky.

      Nevravim, ze bolonske spagety chutia zle alebo co, ale skratka prave tagliatelle alla bolognese su omnoho lepsie. Bodka.

      20.08.2012 15:32:49

    • Štěpán
      Štěpán

      Re: Boloňské špagety

      Houby se tam nedávají Tome.

      17.06.2017 19:32:09

    • Štěpán
      Štěpán

      Re: Boloňské špagety

      Bazalku můžete dát.

      17.06.2017 19:34:50

Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Boloňské špagety