Výborný recept na skvělé špagety s boloňskou omáčkou.
omáčka | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
1 ks | cibule |
0.25 ks | celer |
1 ks | mrkev |
2 lžíce | olivový olej |
150 ml | červené víno |
500 g | hovězí mleté maso |
1 špetka | mletý černý pepř |
400 g | konzervovaná rajčata |
1 lžička | směs sušených bylinek |
příloha | |
500 g | špagety |
podle potřeby | |
parmazán |
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Malou mrkev a čtvrtku celeru nastrouháme. Na velké pánvi rozpálíme olej, pak ztlumíme oheň a osmahneme na něm cibuli. Po chvíli přihodíme česnek, mrkev i celer. Asi po 5 minutách přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče. Přisypeme nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme a opepříme. Všechno dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit 35 - 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout.
Nakonec do boloňské omáčky přidáme i směs bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) a necháme znovu chvíli povařit.
Špagety uvaříme podle návodu na balení v dobře osolené vodě.
Boloňskou omáčkou poléváme uvařené špagety až na talíři a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
autor PeťkaK
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena