reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

omáčka

podle potřeby

příloha

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Malou mrkev a čtvrtku celeru nastrouháme.

Na velké pánvi rozpálíme olej, pak ztlumíme oheň a osmahneme na něm cibuli. Po chvíli přihodíme česnek, mrkev i celer. Asi po 5 minutách přidáme mleté maso a směs mícháme, dokud se maso neopeče.

Přisypeme nasekaná konzervovaná rajčata, přilijeme červené víno, osolíme a opepříme. Všechno dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit 35 - 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do omáčky přidáme i směs bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) a necháme znovu chvíli povařit. Špagety uvaříme podle návodu na balení.

Boloňskou omáčkou poléváme uvařené špagety až na talíři a posypeme parmezánem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Boloňské špagety sypané parmezánem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.