Boloňské ragú k těstovinám

omáčka | 6 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 17129x
Klasické ragú k těstovinám podle boloňského receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Očištěný celer, mrkev, cibuli nasekáme velmi najemno. Do hrnce dáme olivový olej a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme nasekanou zeleninu. Orestujeme a mezitím smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou pancettou - slaninou. Přidáme do hrnce k zelenině.

Restujeme, dokud maso nechytí správnou barvu a Vlijeme červené víno. Necháme ho vyvařit a přidáme rajčatovou šťávu a rajčata. Přidáme trochu vývaru. Osolíme a necháme na velmi mírném ohni vařit alespoň 2 hodiny. Občas zamícháme. Jakmile je potřeba, přidáme masový vývar. Ke konci přidáme mléko, ochutíme solí, pepřem a přidáme lístky bazalky.

Hotové boloňské ragú podáváme s vaječnými těstovinami. Záleží na nás, co máme raději.

autor receptu:

Boloňské ragú k těstovinám

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 950 běžně 1950 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
68 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Boloňské ragú k těstovinám

Recept se nachází v 231 kuchařkách
KDI
VARENIE 8357 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Boloňské ragú k těstovinám

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Boloňské ragú k těstovinám
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Sluneční brýle chrání oči před škodlivým UV zářením. Zároveň jsou i oblíbeným módním doplňkem, proto si na jejich výběru dáváme záležet. Dnes se podíváme na výběr polarizačních brýlí, slunečních dioptrických brýlí a antireflexní úpravu.

  • 5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    Únava nás provází zcela běžně, její příznaky pociťujeme tak často a v důsledku tolika faktorů, že se jí málokdy zabýváme. Problém nastává, pokud symptomy únavy nepřechází ani po šesti měsících, pak už většina z nás pojme podezření, že něco není v pořádku. Chronická únava bývá varovným signálem, že se s organismem něco děje a měli bychom tomu věnovat pozornost.




přidat nový recept