Boloňská vepřová pečeně

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 204x
Recept na pečené vepřové maso s houbovou omáčkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vepřové maso osolíme, potřeme oloupaným česnekem, opepříme, okořeníme fenyklem a necháme několik hodin odležet v lednici.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Pak maso opečeme na oleji s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřovou pečeni zalijeme mlékem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku doplníme o nasekanou petrželku, nakrájené houby a podusíme znovu, až jsou houby měkké.

Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme těstoviny, brambory či rýži jako přílohu, zalijeme omáčkou a podáváme.

Michy autor receptu:

Boloňská vepřová pečeně

Počet přidaných receptů: 3414

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Boloňská vepřová pečeně

Přidat příspěvek k receptu Boloňská vepřová pečeně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept