reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme.

Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.

Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.

Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Boloňská omáčka

Celkový počet komentářů: 44
  • veve
    veve

    Komentář k receptu Boloňská omáčka

    hele jako lidičky je tisíce lidi co maji doma vegetu a mezi ně patrim i ja ale jako urazet takove koreni ktere ma v dnesni dobe mezi korenim vetsina mi prijde dost trapny .... ne kazdy umi varit jako nejlepsi kuchar a vegeta neni spatna kdyz se nestrka do vseho a porad jen muj nazor .... a bolonska omacka? kazdy ji dela jinak tak nechpu co tady resite nikdy ji neudelate stejne .....

    03.10.2017 14:35:55

  • Marek
    Marek

    Komentář k receptu Boloňská omáčka

    Ani to nebudu zkoušet :D Vegeta, sojovka...a proč ne ještě kečup. Na ten jste asi zapomněla :-)

    02.02.2015 16:01:02

  • LSos
    LSos

    Komentář k receptu Boloňská omáčka

    Bozi. Bolonska omacka ze tri sklenic bolonske omacky. Gratuluji !

    22.09.2014 15:16:09

  • eva hladíková
    eva hladíková

    bolonská omáčka...

    Vařila jsem v pizzerii v Německu a troufám si tvrdit, že jsme omáčku dělali podle dobrého receptu a ten se skládal z pórku, petržele ,mrkve a rajčat a vařilo se to dost dlouho bez míchání..výsledek byl famózní,ale nikomu ho nevnucuji, je třeba ho zkusit. Vegeta a sojová omáčka, kterou některé rádobykuchařky přidávají i do svíčkové tam opravdu nemají co dělat..ale proti gustu není dišputát. Dobrou chuť!

    01.05.2014 18:22:04

  • Aleš
    Aleš

    Komentář k receptu Boloňská omáčka

    Proboha, přestaňte prznit kuchyni. Tu sójovku a vegetu máte od toho prasete Babicy? Divím se, že tam nedáváte kabanos.

    11.03.2014 23:51:46

  • Mickey8D
    Mickey8D

    Komentář k receptu Boloňská omáčka

    Tak za prvé, vydávat tento recept na boloňskou omáčku jako svůj, když tam nalijete boloňskou omáčku ze sklenice, je trochu divné. A za druhé, přidávat vegetu do ČEHOKOLIV je hnus, jak do polévky, tak omáček, prostě hnus... A sójová omáčka? Míchat sójovou omáčku do "italského receptu" (tohle není italské jídlo, jen myslím ten kulturní rozdíl)... Je mi divně, jen se podívám na úvodní foto...

    21.02.2014 11:27:57

  • Eny
    Eny

    sójovka a vegeta do boloňské? to si děláte p.... aneb ukázka jak češi dokážou zkazit italský recept... připomíná mi to Babicu a jeho vaření, bože, ještě tam chybí kečup a kabanos :-D

    30.09.2013 13:22:38

  • Kristýna
    Kristýna

    Souhlasím s Martinem, že vegeta do kuchyně Kuchaře nepatří. A přidávat sójovou omáčku do původně italské omáčky? Opravdu podivné...

    16.08.2013 11:05:18

Nalezeno receptů: 44
|< << 12345 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Boloňská omáčka