Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně.
200 g | cukr |
0.5 lžičky | sůl |
200 g | máslo |
500 ml | mléko |
100 g | rozinky |
1 kg | hladká mouka |
1 lžička | kardamom |
100 g | čerstvé droždí |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
autor Tea
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena