reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Boller - norské bochánky

Tyto bochánky ze sladkého kynutého těsta jsou tradičním norským pečivem. Mívají mnoho variant. Nejčastěji se do nich dává kardamom a rozinky, ale i kousky čokolády nebo nejrůznější náplně.


  • 5,0

    16×

    5 16
  • 2 hod

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme trochu mléka a zahřejeme (ale ne více než na 37 °C). Poté přidáme droždí, vmícháme suché přísady a zbytek mléka. Vytvoříme hladké těsto. Naplníme kardamomem, rozinkami, čokoládou, apod. Necháme 30 minut kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 kusů a z každého vytvoříme bochánek. Bochánky položíme na vál a necháme je kynout dalších 30 minut.

Norské bochánky potřeme vejcem a pečeme v troubě při 250 °C po dobu 8 minut.

Boller podáváme podle chuti jako jiné sladké pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Boller - norské bochánky

    Celkový počet komentářů: 8
    • ELA
      ELA

      Komentář k receptu Boller - norské bochánky

      Opravdu 100g droždí?

      15.02.2016 14:02:07

    • věra
      věra

      norské Boller

      Ještě se dělají s Anýzem ,znám je jsem od zdroje.

      02.02.2015 22:32:55

    • Terezie
      Terezie

      Komentář k receptu Boller - norské bochánky

      Super recept :) jsou vynikající

      20.03.2014 22:15:30


    • jirkamol
      jirkamol

      Norské boller jsou sice tradiční, ale jako mražený polotovar!!!Čerstvé dovede upéct pouze snad každá desátá prabába.
      V norsku žiji šest let a znám pouze dva druhy / rozinky,čokoláda /.Norové nevaří !!!! Jedí pouze Vaše skvělé boller, párky a pizzu.Nejhorší kuchyně v celé Evropě.
      S pozdravem J.
      P.S.Jinak boller je vše kulaté.... z ryb a všeho možného masa!!!

      17.09.2013 16:53:19

    • nehodovaivana
      nehodovaivana

      s čokoládou chutnější,než s rozinkami,není to přeslazené,dobrota ke kávě,čaji i kakau :-)

      28.03.2013 17:05:21

    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      Docela chutný

      , možná tomu nerozumím, ale nevím, v čem je to jiné než kynuté buchty? Jinak výborný.

      24.03.2012 14:16:26

    • elisabeta
      elisabeta

      prima snídaně

      děkuji za jednoduchý receptík na nedělní snídani. Polovinu těsta jsem dělala s rozinkami a druhou s čokoládou. Opravdu povedené a velmi chutné.

      01.02.2012 21:09:56

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Boller - norské bochánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.