reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bolístkový vývar

Při nachlazení nebo kocovině vás na nohy postaví tento velmi jednoduchý, hustý a jemný drůbeží vývar s rýží, dodá energii a spraví žaludek.


  • 3,0

    3 2
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do studené vody s několika kuličkami nového koření vložíme polovinu nebo celou slepici nebo jeden kuřecí skelet na 300 ml osolené vody. Držíme těsně pod bodem varu minimálně hodinu pro kuře, dvě pro celou slepici, ale klidně ještě déle.

Vývar scedíme, maso obereme, dáme stranou, část vývaru (cca 1 litr - porce na 1 den pro dvě osoby), přivedeme opět k varu, přidáme rýži (1 menší hrnek na 1 l vývaru), po 5 minutách přihodíme nasekanou jarní cibulku a povaříme dalších cca 7 minut, aby nebyla čerstvá a nedráždila. Vaříme, než bude rýže měkká.

Při velkých nevolnostech vynecháme cibulku, můžeme přidat k slepici kousek čerstvého zázvoru, pro dodání energie do vroucího vývaru čerstvě vlitého do vyhřáté servírovací misky přidáme celý žloutek a už nevaříme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bolístkový vývar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.