reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bochánky s krémovou náplní a mandlemi

Recept na bochánky z kynutého těsta plněné vanilkovým krémem, meruňkovým džemem, zdobené citronovou polevou a mandlemi.


  • 4,7

    19×

    4,7 19
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

podle potřeby

poleva

těsto



Energetická hodnota

1084 kJ / 259,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Příprava kynutého těsta: Z 50 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku prosejeme se špetkou soli. Máslo rozpustíme ve zbývajícím mléce a necháme vychladnout. Z prosáté mouky, cukru, vajec, vykynutého kvásku a mléka s máslem vypracujeme hladké pružné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Vytvoříme dva bochánky, které položíme na pečícím papírem vyložený plech a necháme opět 20 minut kynout.

Mezitím si připravíme krém. Z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši, kterou necháme za občasného míchání vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem ve vodní lázni do pěny a postupně vmícháme spolu se změklým máslem do husté pudinkové kaše. Krém uchováme v chladu.

Vykynuté bochánky potřeme máslem a pečeme při 180°C přibližně 30 minut dorůžova. Vychladlé bochánky podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme džemem a na druhou naneseme krém. Poloviny spojíme, potřeme polevou a posypeme mandlemi.

Bochánky z kynutého těsta s krémem, polevou a mandlemi necháme v chladu do druhého dne ztuhnout a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bochánky s krémovou náplní a mandlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.