reklama
hledat uživatel
       

Blitva

Recept na tradiční chorvatskou přílohu k rybě, řízku nebo pljeskavici.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 30 min

Postup přípravy

Zvlášť uvaříme brambory ve slupce a špenátové listy (ne protlak!). Brambory oloupeme a rozšťoucháme, nebo nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

Na olivovém oleji orestujeme šalotku s česnekem, přidáme špenát a dusíme doměkka. Dále přidáme smetanu, brambory a promícháme. Blitvu dochutíme česnekem, balsamikovým octem, nebo citronovou šťávou, solí a pepřem.

Blitvu podáváme jako dobrou přílohu k různým pokrmům podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Blitva

    Celkový počet komentářů: 3
    • Ya
      Ya

      Děkuji Vám za poznámku Stanislavo,

      já vím, že blitva znamená chorvatsky mangold, ale když nemáte mangold, tak tam šoupněte špenát, znáte to, ne :)
      Ale vážně, takhle jsem se to naučil (se špenátem) a chutná mi to víc než mangold. Máte však pravdu, kvůliva lingvistické korektnosti jsem měl zvolit jiný název receptu. Mea culpa.

      21.03.2015 15:55:34

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Blitva

      teď jsem to četla pod receptem na blitky,asi stejný recept,názvy trochu jiné,ale zkusím

      17.03.2015 08:24:17

    • Stanislava Lerchová
      Stanislava Lerchová

      Ale máte to špatně, blitva je mangold, ne špenát.

      16.03.2015 15:38:27


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Blitva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.