reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Recept pro labužníky! Placičky z kynutého těsta můžeme upravit i na sladko, jak je v ruské kuchyni zvykem.


  • 2,9

    1 080×

    2,9 1080
  • 1 hod

Postup přípravy

Z poloviny mouky a droždí rozmíchaného ve vodě připravíme zákvas, který necháme na teplém místě kynout.

Po 2 hodinách zákvas mírně osolíme, přidáme zbytek mouky, žloutky a rozpuštěné a zchladlé máslo a zaděláme těsto. Těsto necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto zalijeme horkým mlékem, propracujeme a necháme 90 minut odpočívat. Nakonec vmícháme sníh z bílků, lehce zamícháme a znovu 30 minut odpočinout.

Z takto připraveného těsta smažíme na másle nebo jiném tuku placičky.

Osmažené bliny zdobíme lžičkou zakysané smetany, černým kaviárem a kouskem citronu. Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.