reklama
hledat uživatel
       

Blančiny řezy

Osvědčený recept na výborné vláčné kakaové řezy k šálku kávy.


  • 5,0

    5 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle chuti

poleva

těsto



Postup přípravy

Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, másla, vejce, mléka a kakaa zaděláme těsto.

Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout.

Dále utřeme do pěny máslo, 5 dkg cukru krupice a vanilkový cukr. Do půl litru mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbytek cukru krupice a mouku. Pudinkovou směs uvaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zlehka ručně zašleháme utřenou pěnu.

První placku potřeme džemem, krémem, poklademe rovnoměrně piškoty, hojně pokapeme rumem, znovu potřeme krémem a přikryjeme druhou plackou. Poté celé přikryjeme mokrou utěrkou.

Z másla, cukru moučka, solamylu, kakaa a mléka umícháme hladkou polevu, kterou rozetřeme na koláč. Pozor, polevu nevaříme.

Blančiny řezy servírujeme jako výborný zákusek ke kávě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Blančiny řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.