reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Biskupský velikonoční beránek

Beránek k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří, tenhle je biskupský s kandovaným ovocem a čokoládou. Vyzkoušejte ověřený recept.


  • 4,3

    18×

    4,3 18
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 663 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 733 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 187 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 603 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a pečlivě promícháme, přidáme cukr a nastrouhanou citronovou kůru z půlky citronu. Mléko vlijeme do misky a společně s rozklepnutými vajíčky prošleháme. Vaječnou směs vlijeme do misky s moukou a dobře promícháme, vznikne nám hladké těsto na beránka.

Do těsta přisypeme kandované ovoce, překrájené brusinky a rozdrcenou čokoládu. Znovu dobře promícháme.

Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do hlubší formy a následně přikryjeme. Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.

Velikonočního beránka pečeme zhruba 35 - 45 minut, záleží na velikosti formy. Já pekla v menší formě, takže stačilo 35 minut a z těsta vyšli 2 menší beránci.

Upečeného beránka vyjmeme z trouby, položíme na podložku a přikryjeme vlhkou utěrkou. Necháme chladnout. Díky této fintě nám půjde lépe vyklopit, pak už stačí jen lehce formou zatřást.

Beránka před úplným vychladnutím nestavíme, mohl by se nám rozlomit. Poté už stačí jen dozdobit. Můžeme pocukrovat, přidat mašličku ze stužky a pomocí rozinek a bílku přilepit očka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Biskupský velikonoční beránek

    Celkový počet komentářů: 1

    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Biskupský velikonoční beránek

      Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
      http://bit.ly/Mnamm

      14.04.2017 17:24:10


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Biskupský velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.