reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Změklé máslo vyšleháme v míse s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme žloutky a přimícháme bílou čokoládu, kterou jsme nechali rozpustit. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přidáme krystalový cukr a vyšleháme dotuha. Bíllkový sníh spolu s moukou opatrně po částech vmícháme do vaječné pěny s čokoládou.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto na bílý sachr pečeme 50 - 60 minut při 160 °C. Troubu nejméně 45 minut neotvíráme, aby nám těsto při pečení nekleslo.

Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva pláty. Můžeme rozkrojit i na tři pláty.

Pláty potřeme na řezu marmeládu rozmíchanou s pálenkou (meruňkovice, rum) a opět je spojíme k sobě. Celý povrch potřeme tenkou vrstvou zbylé marmelády a necháme lehce zaschnout. Sachr dort potřeme po stranách i na vrchu rozehřátou bílou polevou, necháme ztuhnout v chladu a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Dort chutná nejlépe, když ho necháme 2 dny rozležet v chladničce. Před podáváním necháme dort alespoň 15 minut stát při pokojové teplotě a krájíme ho nožem namáčeným v horké vodě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílý sachr

    Celkový počet komentářů: 1

    • Eliška Horová
      Eliška Horová

      opravdu výborný dort, podmínkou je to uležení

      01.12.2017 08:16:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bílý sachr

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.