reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílý chřest s máslovou omáčkou

Vynikající recept na slavnostní stůl.


  • 2,9

    119×

    2,9 119
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky vložíme do dostatečného množství osolené vody s cukrem a přivedeme k varu.

Zatím si oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme asi lžíci až 2 másla. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přikryjeme. Základ máslové omáčky necháme pár minut osmahnout. Pak odklopíme, podlijeme vývarem (můžeme použít i vývar z chřestu), bílým vínem a promícháme. Omáčku vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

Estragon si opereme, osušíme. Estragon přidáme do máslové omáčky. Přidáme zbylé máslo, necháme prohřát a vše společně rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme omáčku i propasírovat. Máslovou omáčku osolíme, opepříme a nakonec ochutíme šťávou z citronu.

Vařený bílý chřest naservírujeme na nahřáté talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Bílý chřest s máslovou omáčkou podáváme s brambory a můžeme ozdobit snítkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílý chřest s máslovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.