reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílý bramborový chléb

Recept na přípravu domácího bílého chleba z bramborové kaše.


  • 4,6

    24×

    4,5 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto.

Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout.

Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílý bramborový chléb

    Celkový počet komentářů: 4
    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Bílý bramborový chléb

      Moc dobrý chlebík, krásně kyprý, taková lepší veka. Byl by skvělej na chlebíčky.

      26.02.2016 13:28:59

    • Marta
      Marta

      tenhle chleba je fakt mooc dobrý...pekla jsem několikrát. Po třetím úspěšném pokusu jsem začala experimentovat...někdy přidám slunečnicová semínka (dovnitř i navrch), někdy kmín, dneska jsem tam dala ořechy a uvidím, co z toho bude. Také jsem zkoušela lněný a sezamový semínka....žitnou mouku, pšeničnou chlebovou....ale základ pořád stejný. Peču v troubě ve formě na biskupský chlebíček a děti se ho nemůžou nabažit jen tak, nebo klidně i na způsob zapečených toustů...prostě fakt super recept...jednoduchý a výborný. jen nedávám sušené droždí, ale jedno klasické...

      17.02.2011 18:26:48

    • Marta
      Marta

      jo...jen nedávám sušené droždí, ale jedno klasické...

      17.02.2011 18:25:38


    • Marta
      Marta

      tenhle chleba je fakt mooc dobrý...pekla jsem několikrát. Po třetím úspěšném pokusu jsem začala experimentovat...někdy přidám slunečnicová semínka (dovnitř i navrch), někdy kmín, dneska jsem tam dala ořechy a uvidím, co z toho bude. Také jsem zkoušela lněný a sezamový semínka....žitnou mouku, pšeničnou chlebovou....ale základ pořád stejný. Peču v troubě ve formě na biskupský chlebíček a děti se ho nemůžou nabažit jen tak, nebo klidně i na způsob zapečených toustů...prostě fakt super recept...jednoduchý a výborný

      17.02.2011 18:24:31

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bílý bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.