reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílý bramborový chléb

Recept na přípravu domácího bílého chleba z bramborové kaše.


  • 4,6

    24×

    4,5 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Mouku prosejeme, promícháme s droždím a osolíme. Postupně vmícháme studenou bramborovou kaši, mléko a vše zpracujeme v hladké těsto.

Těsto potřeme olejem a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Když těsto zdvojnásobí svůj objem, opět ho prohněteme, rozdělíme na poloviny a vložíme do dvou chlebových forem. Povrch potřeme olejem a necháme ještě dalších 30 minut vykynout.

Chleba zapečeme v horké troubě při 230 °C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 200 °C a upečeme dorůžova. Hotový chléb vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Domácí bílý chléb z bramborové kaše výborně chutná s tvarohovými pomazánkami, s máslem a medem či s domácí zavařeninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílý bramborový chléb

    Celkový počet komentářů: 4
    • Dana
      Dana

      Komentář k receptu Bílý bramborový chléb

      Moc dobrý chlebík, krásně kyprý, taková lepší veka. Byl by skvělej na chlebíčky.

      26.02.2016 13:28:59

    • Marta
      Marta

      tenhle chleba je fakt mooc dobrý...pekla jsem několikrát. Po třetím úspěšném pokusu jsem začala experimentovat...někdy přidám slunečnicová semínka (dovnitř i navrch), někdy kmín, dneska jsem tam dala ořechy a uvidím, co z toho bude. Také jsem zkoušela lněný a sezamový semínka....žitnou mouku, pšeničnou chlebovou....ale základ pořád stejný. Peču v troubě ve formě na biskupský chlebíček a děti se ho nemůžou nabažit jen tak, nebo klidně i na způsob zapečených toustů...prostě fakt super recept...jednoduchý a výborný. jen nedávám sušené droždí, ale jedno klasické...

      17.02.2011 18:26:48

    • Marta
      Marta

      jo...jen nedávám sušené droždí, ale jedno klasické...

      17.02.2011 18:25:38


    • Marta
      Marta

      tenhle chleba je fakt mooc dobrý...pekla jsem několikrát. Po třetím úspěšném pokusu jsem začala experimentovat...někdy přidám slunečnicová semínka (dovnitř i navrch), někdy kmín, dneska jsem tam dala ořechy a uvidím, co z toho bude. Také jsem zkoušela lněný a sezamový semínka....žitnou mouku, pšeničnou chlebovou....ale základ pořád stejný. Peču v troubě ve formě na biskupský chlebíček a děti se ho nemůžou nabažit jen tak, nebo klidně i na způsob zapečených toustů...prostě fakt super recept...jednoduchý a výborný

      17.02.2011 18:24:31


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bílý bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.