reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílkový suchar s oříšky

Dezert z bílků a lískových oříšků. Recept, který zvládnou i nováčci.


  • 3,4

    71×

    3,4 71
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dvě formy srnčího hřbetu vymažeme tukem a posypeme moukou. Bílky oddělíme od žloutků.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, hladkou mouku i ořechy. Promícháme a hmotu rozdělíme na dva díly, které vylijeme do připravených forem. Dáme péct do rozehřáté trouby. Během pečení kontrolujeme barvu bílkového sucharu, když se těsto odděluje od boků formy, máme hotovo.

Ještě horký dezert zabalíme i s formou do alobalu. Necháme takto odležet do druhého dne.

Na druhý den těsto vyklopíme, nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na suchý plech a při teplotě 50ºC ještě plátky sucharu sušíme, dokud nechytnou zlatavou barvu. Pozor, nesmíme připálit.

Křupavé suchary podáváme samotné, lískové oříšky můžeme nahradit i vlašskými.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílkový suchar s oříšky

    Celkový počet komentářů: 1

    • nedka1
      nedka1

      my tomu říkáme...

      My tomu říkáme chrupinky a používáme místo ořechů, neloupané mandle. Je to opravdu skvělé a děti by se za nimi mohly utlouct.

      19.06.2007 13:18:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bílkový suchar s oříšky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.