reklama
hledat uživatel
       

Bílková poleva

Tradiční poleva na zdobení perníčků.


  • 4,3

    95×

    4,3 95
  • 15 min

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Mletý cukr prosejeme. Obě suroviny spojíme a trpělivě mícháme na lesklou bílou kašičku, která se neroztéká.

Rozděláme ji na poloviny a do jedné přidáme potravinářské barvivo. Takto připravenou polevou zdobíme perníčky, dortíčky a jiné cukroví.

Pozor! Nevyužitá bílková poleva zasychá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílková poleva

    Celkový počet komentářů: 12
    • ivana
      ivana

      poleva na perničky

      přidavam ještě na špičku lřičky škrobovou moučku.

      19.11.2018 22:21:00

    • Dídí
      Dídí

      Komentář k receptu Bílková poleva

      Ahoj, jsem cukrářka a mám jednu super radu aby poleva nezasychala. Když s ní chvíli nebudete pracovat jednoduše ji přikryjte něčím vlhkým (hadřík, utěrka). Poleva nezatvrdne a nezačne se "rozdrolovat" až ji budete zase používat stačí promíchat. :)

      19.12.2014 18:42:29

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Bílková poleva

      Dělala jsem přesně podle Vašeho receptu a paráda , tak děkuji :-) nechápu tedy negativní komentáře ? :-)

      08.12.2014 15:08:10


    • Vladuschka
      Vladuschka

      Komentář k receptu Bílková poleva

      To je zvláštní, já nikdy bílek nešlehala a jenom ho zamíchala s cukrem a citronem podle oka a pak pytlíčkem krásně zdobila... hustotu odhadnu podle toho, že mi zůstávají "šňůrky" na povrchu polevy když jí lžičkou míchám.

      05.12.2014 10:23:43

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Bílková poleva

      Cukru na 1 bílek by mělo stačit 125 gramů, musíte ručně (!!) vyšlehat bílek dotuha, pak přidávat cukr postupně. Trvá to.

      26.11.2014 19:02:46

    • Mira
      Mira

      Komentář k receptu Bílková poleva

      To je tím, že je některým líno dlouho šlehat

      17.12.2013 20:48:17

    • kocour.fous
      kocour.fous

      Komentář k receptu Bílková poleva

      to je divné....vidím 2 negativní rezenze ze 3---a přitom recept má 4,3 bodů- skvělý recept...

      10.12.2013 19:08:41

    • barara
      barara

      taky mi ten poměr příjde divnej, musela jsem přisypat hóóódně cukru, abych docílila výsledku...

      14.02.2013 14:13:22


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bílková poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.