reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílková očka s marcipánem

Spojení bílkového sněhu s marcipánovým kolečkem. Malinkaté sladké cukroví.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bílky ušleháme v nerezové nádobě s polovinou cukru do husté pěny. Nádobu vložíme do horké vodní lázně, přisypeme zbytek cukru, lžičku citronové šťávy a vyšleháme dotuha.

Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme kopečky o velikosti většího lískového oříšku. V troubě vyhřáté na 50 °C asi 20 minut sušíme. Poté necháme vychladnout.

Z marcipánu, který si můžeme připravit podle receptu Marcipán ze sušeného mléka, vykrájíme menší kolečka tak, aby odpovídala velikosti bílkových kopečků.

V hrnečku si rozpustíme čokoládu, na každé marcipánové kolečko kápneme trochu čokolády, přitiskneme bílkový kopeček a trochu čokolády kápneme i na vršek. Necháme zatuhnout.

Bílková očka s marcipánem uchováváme v chladu a dozdobujeme jimi mísu s cukrovím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílková očka s marcipánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.