reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílé hlávkové zelí dušené

Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány.


  • 3,5

    192×

    3,5 192
  • 45 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno.

Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka.

V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

    Celkový počet komentářů: 30
    • marie
      marie

      Bílé hlávkové zelí

      Nudle se zelím dělám dlouho Má ale ošklivou nahnědlou barvu. Nevíte jak se toho vyvarovat? Co dělám blbě?

      07.11.2019 11:13:59

    • Veronika
      Veronika

      K tomuto se musím přidat.Tohle není o vegetariánech ani veganech dokonce ani o lidech co její vše.Tohle je o hlouposti některých lidi.Sama jsem veganka a čerpam ze všech receptu a pokud něco nesedí do stravy , kterou preferuji.Tak jako inteligentní člověk tuto surovinu nahradim jinou.Nechápu proč to víc komentovat � Jinak moc děkuju za recept, moc jsme si pochutnali �

      01.02.2019 09:50:34

    • Meresjev
      Meresjev

      Dušené zeli

      Proč si navzájem nadávat? Kdo chce, udělá si zelí na oleji a je to vegetarianske á jiný to udělá na másle á je to vězeňské, á kdo chce, udělá si to na sedle á je to taky dobře. Je vidět Petro, že jsi do naší země přijela zřejmě nedávno z nějaké chudé africké země á nestačila ses ještě rozkoukat. Tady u nás opravdu nemusíš mít strach, že budeš muset jíst maso z menšin. U nás nás se prodává maso čerstvé z pěkně vykrmenych prasatek. Tak se neboj to jíst.

      29.10.2018 21:25:41


    • Lukas
      Lukas

      Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

      Prosim odstrante z popisku oznaceni vegetariansky recept, kdyz tam je sadlo !!!!!!!!

      11.12.2017 02:20:07

    • Petra
      Petra

      Jak může být jídlo s tukem z mršiny vegetariánské...?

      25.04.2011 23:02:54


    Nalezeno receptů: 30
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.