Bílé hlávkové zelí dušené

45 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 269255x
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno.

Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka.

V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Jarka-P autor receptu:

Bílé hlávkové zelí dušené

Počet přidaných receptů: 1693

Ingredience

Vaše cena 5887 běžně 11321 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
165 hlasujících
  • Recept Bílé hlávkové zelí dušené - Hotové zelí.

Kuchařky obsahující recept Bílé hlávkové zelí dušené

Recept se nachází v 203 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
KDI
VARENIE 8346 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Proč nejsou komentáře k věci? Makovec 19.06.2016 21:03:04

    Ani jeden komentář není k věci recept o hlávkovém zelí. Mě na něm udivuje, jak si z nás autor utahuje. Máme dusit bez pokličky. V otevřeném hrnci. Proč tedy nenapíše vařit?
    Makovec

    • Re: Proč nejsou komentáře k věci? Ospala 12.11.2016 12:45:01

      Pane Makovec, zelí se ze začátku vaří bez pokličky z jednoho prostého důvodu, aby z něj odešly čpavé látky, které způsobují nadýmání. Nedělá se to nijak závratně dlouho, po chvíli se pak hrnec přikryje a zelí se dusí do měkka. Jelikož je proces dušení nesrovnatelně delší než proces vaření, nazývá se toto jídlo " dušené zelí " . Samozřejmě pokud si doma rádi poprdíte, nemusíte jej vůbec vařit otevřené a rovnou přikrýt poklicí, chuťově v tom rozdíl nepoznáte a můžete ho s čistým srdcem označovat jako dušené ;-) Nechápu, že se vždycky najde někdo kdo má potřebu slovíčkařit.

      Za mě musím říct, že se jedná o dobrý recept, dělám zelí doma podobně. Jen k cibuli ještě přidávám na kostičky nakrájenou slaninu. Zelí pak krásně voní a o to lépe chutná.

  • Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené viki 02.09.2016 14:58:34

    Ať si každý jí, to, co mu vyhovuje. Člověk je od přírody všežravec a proto by měl jíst od každého něco. Základ je nepřežírat se a mít dostatek pohybu. Pak je vše OK. Kdyby nám výrobci potravin necpali do jídla samá éčka a chemii, budeme zdraví všichni. Dnes najít poctivý kousek čehokoli je téměř zázrak, je to samá náhražka. A nejen to. Příspěvek Petry je diskutabilní, víte co je mršina??? Nechte si takové názory raději pro sebe.

  • zeli s makem lharstein 04.03.2016 02:55:10

    ja nejradeji zeli s makem michane ptakem a se spekem tekutym

  • Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené Jana 23.06.2014 16:04:17

    Doma toto zelí děláme, nikdy jsme nad tím neuvažovali, jestli je vegetariánské nebo není, zvlášť když je tam sádlo :)

  • Petra 25.04.2011 23:02:54

    Jak může být jídlo s tukem z mršiny vegetariánské...?

    • Re: miloš 11.04.2014 12:35:39

      jsem rád že mám internet vždy když něco nevím zajdu na internet ,a tam to vše je,říkám tomu inženýr kde se vše dozvím.

    • Re: Jackus 12.03.2012 16:25:47

      ... a právě proto nemám rád vegetariány a Jehovisty. Neustále musí někomu vnucovat svoje přesvědčení.
      Nápad se špekem je skvělý, díky.

      • Tuareg
        Re: Re: Tuareg 08.02.2014 20:49:10

        Já už nikomu nic nevnucuju. Je ale smutné, když má tvůj rodič už v 50 kalíšek léků na den a tvoje babi s dědou jsou fit, protože mají ještě čistý genom a řekněme skromnější stravovací návyky díky jiné době :)

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bílé hlávkové zelí dušené
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept