reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílé hlávkové zelí dušené

Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány.


  • 3,5

    185×

    3,5 185
  • 45 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno.

Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka.

V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem.

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

    Celkový počet komentářů: 29
    • Veronika
      Veronika

      K tomuto se musím přidat.Tohle není o vegetariánech ani veganech dokonce ani o lidech co její vše.Tohle je o hlouposti některých lidi.Sama jsem veganka a čerpam ze všech receptu a pokud něco nesedí do stravy , kterou preferuji.Tak jako inteligentní člověk tuto surovinu nahradim jinou.Nechápu proč to víc komentovat � Jinak moc děkuju za recept, moc jsme si pochutnali �

      01.02.2019 09:50:34

    • Meresjev
      Meresjev

      Dušené zeli

      Proč si navzájem nadávat? Kdo chce, udělá si zelí na oleji a je to vegetarianske á jiný to udělá na másle á je to vězeňské, á kdo chce, udělá si to na sedle á je to taky dobře. Je vidět Petro, že jsi do naší země přijela zřejmě nedávno z nějaké chudé africké země á nestačila ses ještě rozkoukat. Tady u nás opravdu nemusíš mít strach, že budeš muset jíst maso z menšin. U nás nás se prodává maso čerstvé z pěkně vykrmenych prasatek. Tak se neboj to jíst.

      29.10.2018 21:25:41

    • Lukas
      Lukas

      Komentář k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

      Prosim odstrante z popisku oznaceni vegetariansky recept, kdyz tam je sadlo !!!!!!!!

      11.12.2017 02:20:07


    • Petra
      Petra

      Jak může být jídlo s tukem z mršiny vegetariánské...?

      25.04.2011 23:02:54


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bílé hlávkové zelí dušené

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.