Den předem namočené fazole scedíme a necháme okapat. Kachnu očistíme, rozdělíme na 4 kusy, které osolíme a opepříme. Menší mrkve oškrábeme a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme.
Na sádle necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kachní maso. Vmícháme fazole, vše podlijeme vývarem, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, tymián, kuličky pepře a sůl a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak přidáme brambory a mrkev a pokrm dovaříme doměkka. Nakonec fazole s kachnou podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem a omastíme kachním sádlem.
Bílé fazole s kachnou rozdělíme na porce, ozdobíme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.