reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

Recept na jemnou a lahodnou bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou.


  • 2,3

    16×

    2,2 16
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

28. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

28. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

27. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 613 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

27. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Postup přípravy

Čerstvé žampiony očistíme od případných nečistot vlhkým hadříkem, ale neloupeme, ve slupce je totiž nejvíce chuti. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka.

V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na másle jarní cibulku do sklovita, přidáme plátky žampionů a opečeme do hněda a do odpaření tekutiny, osolíme a okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem. Posypeme hladkou moukou a společně opražíme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme sladkou smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme citronovou šťávou.

Bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou podáváme horkou jako samostatné hlavní jídlo s domácím čerstvě uvařeným kynutým knedlíkem, případně s oblíbenou těstovinou či dušenou rýží. Tato bílá žampionová omáčka je velmi jemná, lahodná a úžasně chutná. Omáčka je rychle hotová a příprava velmi jednoduchá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.