Bílá polévka s kedlubnou

35 min | polévka | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 24251x
Jarní zeleninová polévka z kedluben, papriky, mléka a žloutku výborně chutná s vařeným bramborem.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky omyjeme a usekáme. V mléce rozkvedláme čerstvý žloutek.

Na másle orestujeme nakrájené kedlubny. Přidáme mouku a za stálého míchání ještě asi 2 minuty pražíme. Potom vše zalijeme vývarem, vsypeme papriku a zvolna vaříme, dokud kedlubny nebudou měkké. Podle chuti osolíme a opepříme. Hladkou krémovou směs zalijeme mlékem se žloutkem. Bílou polévku s kedlubnou necháme přejít varem a ihned odstavíme.

Bílou polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, hustě zasypeme cibulovou natí a podáváme. Jako vložku můžeme do polévky přidat vařený nakrájený brambor. Bílá polévka s kedlubnou je nejlepší teplá.

Jarka-P autor receptu:

Bílá polévka s kedlubnou

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
47 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílá polévka s kedlubnou

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Bílá polévka s kedlubnou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept