reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílá omáčka - bešamel

Velmi jednoduchá francouzská omáčka. Recept pro začátečníky.


  • 4,5

    31×

    4,4 31
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnci s těžkým dnem rozpustíme máslo. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme prosetou mouku, ale dáme pozor, aby nechytla barvu.

Když máme základ klasické jíšky, hrnec odendáme a za stálého míchání přilijeme teplé mléko. Dobře promíchanou směs vložíme opět na plotnu a než bílá omáčka začne vřít, dochutíme ji solí a muškátovým oříškem.

Bešamel vaříme asi 15 minut do provaření a zhoustnutí za občasného míchání. Pokud chceme více hustou omáčku, přidáme více mouky, pro řidší omáčku přidáme více mléka.

Bílou omáčku - bešamel podáváme k různě upravenému masu a přílohám podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílá omáčka - bešamel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.