reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílá kyselá polévka

Z dob, kdy se ještě zbytky mléka nevylévaly, ale používaly pro tuto skvělou a jednoduchou polévku. Určitě existuje podobný recept v mnoha rodinách. Tento je náš.


  • 5,0

    5 1
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit brambory ve slupce. To samozřejmě záleží na druhu a staří brambor, ale ve slupce jsou prostě nejlepší.

Na dně hrnce necháme zabublat trochu vody, aby se mléčné ingredience ihned nepřipálily. Přidáme kyšku, zakysanou smetanu a mléko. Začneme pozvolna vařit. Jakmile začne obsah v hrnci trvale vařit, přidáme dvě vrchovaté lžíce mouky rozpuštěné ve vodě a opět přivedeme k varu. Přidáme sůl a polévkovou lžíci octa. Pozvolna vaříme a mícháme, aby se polévka nepřichytila. Asi po 20 minutách přidáme jedno celé vejce a dobře rozkvedláme. Přidáme kousek másla. Po pár minutách vaření je hotovo.

Brambory oloupeme až na talíři a přelijeme horkou bílou kyselou polévkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílá kyselá polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.