reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bílá čokoládová pěna s malinami

Na tomto dezertu si pochutnají ti, kteří milují spojení čokolády, smetany a čerstvého ovoce. Recept na lahodnou pěnu z bílé čokolády. Maliny můžeme nahradit jiným drobným ovocem, například borůvkami.


  • 3,0

    3 4
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Želatinu smícháme se studenou vodou a necháme pár minut odstát, dokud se voda nevsákne. Bílou čokoládu rozlámeme, nebo nakrájíme ostrým nožem. Čokoládu společně se smetanou pomalu zahříváme v hrnci, až se úplně rozpustí. Potom přidáme želatinu a necháme ji za stálého míchání rozpustit.

Směs přelijeme nejlépe do kovové nádoby a mícháme, dokud směs trochu nevychladne. Maliny očistíme, omyjeme a necháme okapat.

Když začne krém tuhnout, opatrně do něj vmícháme polovinu malin a krém necháme v lednici chladit. Mezitím čtvrtinu malin rozmačkáme s cukrem moučka na tekutý krém a zbylé maliny si odložíme na ozdobení. Pistáciové oříšky nasekáme nadrobno.

Bílou čokoládovou pěnu s malinami podáváme na talíři, zdobíme rozmačkanými malinami, posypeme pistáciovými oříšky a ozdobíme lístkem máty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bílá čokoládová pěna s malinami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.