Bílá cibulová polévka

35 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130968x
Chutná cibulová polévka na sváteční stůl.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Do 1,5 litru vroucí vody dáme masox a povaříme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na rostlinném másle. Pak ji zaprášíme moukou a zamícháme. Takto připravenou zásmažku přelijeme masoxovým vývarem, pokud je potřeba osolíme, přidáme rozmarýn a přibližně 20 minut povaříme.

Z plátků toastového chleba vykrajujeme ozdobnými formičkami malé tvary, ty smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek.

Polévku rozdělíme na talíře, zdobíme opečenými minitoastíky a čerstvou petrželkou.

autor receptu:

Bílá cibulová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bílá cibulová polévka

Přidat příspěvek k receptu Bílá cibulová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept