Sytá a osvěžující hustá polévka - polské národní jídlo. V Polsku má snad každá rodina svůj zděděný recept na vlastní bigos, je to taková lehčí naše zelňačka.
2-3 ks | cibule |
2 ks | bobkový list |
300 g | hovězí zadní |
200 g | uzený bůček |
0.5 hlávky | hlávkové zelí |
2 ks | klobása pikantní |
2 ks | rajský protlak |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
300 g | vepřové plecko |
2 lžíce | sádlo vepřové |
500 g | kysané zelí |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
čerstvá petrželka |
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena