reklama
hledat uživatel
       

Bifteky

Jednoduše upravené hovězí maso, které přeléváme šťávou a zdobíme pomerančem a olivou.


  • 2,9

    942×

    2,9 942
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Plátky masa tupou stranou nože naklepeme po obou stranách, osolíme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom je opékáme na rozpáleném oleji po každé straně asi 5 minut. Při obracení do masa nepícháme. Do zbylé šťávy přidáme máslo, připečené části šťávy seškrábeme, aby se šťáva zabarvila a zakapeme worcesterem. Na bifteky položíme plátky pomeranče, olivu a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží nebo s opékanými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bifteky

    Celkový počet komentářů: 2

    • pavel
      pavel

      hovězí biftek

      1) hovězí svíčková se nekrájí na plátky, ale na cca 4 cm silné sloupky, které se po svém okraji zaváží provázkem (po naklepání tupou hranou nože). 2) Bifteky nesmažíme na oleji (neděláme řízky), ale naložené v oleji a nenasolené (osolí se až na závěr) je dáme na rozpálenou litinovou pánev

      10.11.2007 16:03:52

      • Carpaccio
        Carpaccio

        Re: hovězí biftek

        Ano, s tím souhlasím, maso se krájí na 4-6 sm vysoké špalíky a pokud to není svíčková ze 4leté krávy ale např z mladého býčka, vynechal bych i to naklepání tupou stranou nože - postačí lehce rukou. Nezapomeňte bifteky (platí i pro jiné steaky) po tepelné úpravě nechat 4-5min.odpočinout. S vyjímkou úpravy "well done". Tam už masu nic nepomůže... :o)

        14.12.2008 19:48:55


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Bifteky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.