Biftek s oříškem ochuceného másla nasytí každého gurmána.
1 dl | olej |
50 g | máslo |
1 lžíce | koňak |
pepř a sůl | |
4 plátky | biftek |
50 g | niva nebo rokfór |
Plátky bifteku osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme nejméně 2 hodiny odležet.
Rokfór, máslo a koňak rozšleháme na hladkou pěnu do které ještě vmícháme špetku soli. Lžičkou vybíráme oříšky, které necháme v ledničce vychladit.
Uležené bifteky zprudka opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Na mírnějším ohni je dopečeme podle chuti. Maso podáváme na předehřátých talířích a na každý plátek položíme oříšek vychlazeného ochuceného másla.
Maso podáváme s hranolky a salátem z čerstvé zeleniny.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena