reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bezová šťáva podle babičky

Recept na domácí bezovou šťávu podle babičky.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme 2 litry vody, převaříme a necháme vychladnout. Velké bezové květy lehce opláchneme a necháme okapat. Citrony nakrájíme na kolečka. Vše dáme do nádoby i s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin stát v chladnější místnosti přikryté utěrkou.

Poté vše scedíme přes plátno, přidáme cukr a pomůcku ke konzervování - kyselinu sorbovou, která zabrání vzniku plísní. Vše dobře rozmícháme až do úplného rozpuštění. Bezovou šťávu nalijeme do připravených čistých sklenic.

Sklenice s bezovou šťávou uchováváme ve sklepě. Já je ještě na chvíli dávám do trouby, aby se zatáhlo víčko, ale nemusí být, pokud šťávu spotřebujeme do cca půl roku.

Bezová šťáva podle babičky je opravdu výborná a ředíme ji podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Bezová šťáva podle babičky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.