reklama
hledat uživatel
       

Bezmasá tlačenka

Sýrová tlačenka z kozího a smetanového sýra obloženého mozzarellou a paprikami s tymiánem. Taková chuťovka pro pohoštění!


  • 3,0

    898×

    2,9 898
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Papriky(barevné) nakrájíme na kostičky, tymián natrháme, želatinu namočíme, vmačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Čerstvé sýry smícháme s želatinou, část paprik, tykvových semen a tymiánu dáme stranou na ozdobu. Zbytek zpracuje se sýrem a dochutíme solí a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky, formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a na spod dáme plátky mozzarelly, na ně rozetřeme třetinu sýrové hmoty a zase položíme mozzarellu, takto opakujeme 2x, zakryjeme fólií a necháme několik hodin v lednici. Cibulky jemně nasekáme, do octa vmícháme sůl, pepř, šalotku a oba druhy oleje. Tlačenku vyklopíme, fólii odstraníme a posypeme paprikami s tymiánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezmasá tlačenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Ráda bych upozornila, že želatina se vyrábí z vepřových kůží a podobných nechutností, takže nechápu, proč je tento recept v sekci Vegetariánská strava. Na rostlinnou želatinu (vím, že existuje) jsem u nás bohužel dosud nenarazila.

      26.07.2004 14:14:33

      • zuzka
        zuzka

        Re: Poznámka

        Děkuju za upozornění, napravím to!

        26.07.2004 16:05:52

      • Hanka
        Hanka

        Re: Poznámka

        rostlinný želírovací produkt se jmenuje Agar a lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy. A z něj si tlačenku klidně dáváme.

        17.12.2011 16:36:50


      • LuKa
        LuKa

        Re: Poznámka

        https://clanky.vareni.cz/zavr hnete-zelatinu-kupte-si-agar/

        15.04.2019 19:29:53


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bezmasá tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.