reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Bezmasá tlačenka

Sýrová tlačenka z kozího a smetanového sýra obloženého mozzarellou a paprikami s tymiánem. Taková chuťovka pro pohoštění!


  • 3,0

    898×

    2,9 898
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Papriky(barevné) nakrájíme na kostičky, tymián natrháme, želatinu namočíme, vmačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Čerstvé sýry smícháme s želatinou, část paprik, tykvových semen a tymiánu dáme stranou na ozdobu. Zbytek zpracuje se sýrem a dochutíme solí a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky, formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a na spod dáme plátky mozzarelly, na ně rozetřeme třetinu sýrové hmoty a zase položíme mozzarellu, takto opakujeme 2x, zakryjeme fólií a necháme několik hodin v lednici. Cibulky jemně nasekáme, do octa vmícháme sůl, pepř, šalotku a oba druhy oleje. Tlačenku vyklopíme, fólii odstraníme a posypeme paprikami s tymiánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezmasá tlačenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Ráda bych upozornila, že želatina se vyrábí z vepřových kůží a podobných nechutností, takže nechápu, proč je tento recept v sekci Vegetariánská strava. Na rostlinnou želatinu (vím, že existuje) jsem u nás bohužel dosud nenarazila.

      26.07.2004 14:14:33

      • zuzka
        zuzka

        Re: Poznámka

        Děkuju za upozornění, napravím to!

        26.07.2004 16:05:52

      • Hanka
        Hanka

        Re: Poznámka

        rostlinný želírovací produkt se jmenuje Agar a lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy. A z něj si tlačenku klidně dáváme.

        17.12.2011 16:36:50


      • LuKa
        LuKa

        Re: Poznámka

        https://clanky.vareni.cz/zavr hnete-zelatinu-kupte-si-agar/

        15.04.2019 19:29:53


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bezmasá tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.