reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Bezmasá tlačenka

Sýrová tlačenka z kozího a smetanového sýra obloženého mozzarellou a paprikami s tymiánem. Taková chuťovka pro pohoštění!


  • 3,0

    898×

    2,9 898
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Papriky(barevné) nakrájíme na kostičky, tymián natrháme, želatinu namočíme, vmačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Čerstvé sýry smícháme s želatinou, část paprik, tykvových semen a tymiánu dáme stranou na ozdobu. Zbytek zpracuje se sýrem a dochutíme solí a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky, formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a na spod dáme plátky mozzarelly, na ně rozetřeme třetinu sýrové hmoty a zase položíme mozzarellu, takto opakujeme 2x, zakryjeme fólií a necháme několik hodin v lednici. Cibulky jemně nasekáme, do octa vmícháme sůl, pepř, šalotku a oba druhy oleje. Tlačenku vyklopíme, fólii odstraníme a posypeme paprikami s tymiánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezmasá tlačenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Ráda bych upozornila, že želatina se vyrábí z vepřových kůží a podobných nechutností, takže nechápu, proč je tento recept v sekci Vegetariánská strava. Na rostlinnou želatinu (vím, že existuje) jsem u nás bohužel dosud nenarazila.

      26.07.2004 14:14:33

      • zuzka
        zuzka

        Re: Poznámka

        Děkuju za upozornění, napravím to!

        26.07.2004 16:05:52

      • Hanka
        Hanka

        Re: Poznámka

        rostlinný želírovací produkt se jmenuje Agar a lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy. A z něj si tlačenku klidně dáváme.

        17.12.2011 16:36:50


      • LuKa
        LuKa

        Re: Poznámka

        https://clanky.vareni.cz/zavr hnete-zelatinu-kupte-si-agar/

        15.04.2019 19:29:53


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bezmasá tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.