reklama
hledat uživatel
       

Bezmasá tlačenka

Sýrová tlačenka z kozího a smetanového sýra obloženého mozzarellou a paprikami s tymiánem. Taková chuťovka pro pohoštění!


  • 3,0

    898×

    2,9 898
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Papriky(barevné) nakrájíme na kostičky, tymián natrháme, želatinu namočíme, vmačkáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Čerstvé sýry smícháme s želatinou, část paprik, tykvových semen a tymiánu dáme stranou na ozdobu. Zbytek zpracuje se sýrem a dochutíme solí a pepřem. Mozzarellu nakrájíme na plátky, formu na srnčí hřbet vyložíme fólií a na spod dáme plátky mozzarelly, na ně rozetřeme třetinu sýrové hmoty a zase položíme mozzarellu, takto opakujeme 2x, zakryjeme fólií a necháme několik hodin v lednici. Cibulky jemně nasekáme, do octa vmícháme sůl, pepř, šalotku a oba druhy oleje. Tlačenku vyklopíme, fólii odstraníme a posypeme paprikami s tymiánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bezmasá tlačenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Petra
      Petra

      Ráda bych upozornila, že želatina se vyrábí z vepřových kůží a podobných nechutností, takže nechápu, proč je tento recept v sekci Vegetariánská strava. Na rostlinnou želatinu (vím, že existuje) jsem u nás bohužel dosud nenarazila.

      26.07.2004 14:14:33

      • zuzka
        zuzka

        Re: Poznámka

        Děkuju za upozornění, napravím to!

        26.07.2004 16:05:52

      • Hanka
        Hanka

        Re: Poznámka

        rostlinný želírovací produkt se jmenuje Agar a lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy. A z něj si tlačenku klidně dáváme.

        17.12.2011 16:36:50


      • LuKa
        LuKa

        Re: Poznámka

        https://clanky.vareni.cz/zavr hnete-zelatinu-kupte-si-agar/

        15.04.2019 19:29:53


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bezmasá tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.