Recept na zdravý koláč bez lepku a zbytečného cukru.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
80 g | máslo |
2 lžíce | med |
1.5 lžičky | skořice mletá |
2 hrnky | mleté vlašské ořechy |
1 hrnek | mandle (mleté) |
krém | |
2 ks | jablko |
2 lžíce | med |
1 lžička | skořice mletá |
1.5 kelímku | polotučný tvaroh |
1 ks | vejce L |
V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto (mleté ořechy, mandle, sůl a mletou skořici). Rukama zapracujeme změklé máslo nakrájené na kousky. Do vzniklé směsi připomínající drobenku přidáme 2 lžíce medu a dobře promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a zhruba z poloviny připraveného těsta v ní vytvoříme asi půl centimetrovou vrstvu. Těsto rozprostřeme a uplácáme nejlépe rukama. V míse rozmícháme tvaroh s vejcem a medem do hladkého krému. Krémem potřeme těsto ve formě. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na krém rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme mletou skořicí. Nakonec vše přikryjeme druhou půlkou těsta. Bezlepkový ořechový koláč pečeme při 175 °C asi 25 minut, až je povrch zlatavý. Před krájením necháme bezlepkový ořechový koláč vychladnout. Výhodou je, že každému postačí opravdu jen kousek, protože koláč je velmi sytý.
Skořicový věnec s vlašskými ořechy krok za krokem
Vypadá složitě, ale je jednoduchý a stačí pár surovin. Navíc potěší i příznivce veganského pečení. Krok za krokem vám ukážeme, jak připravit tuto sladkou dobrotu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena